Glasmästare Stockholm

Experter på glaslösningar

Därför bör man alltid laga söndrigt bilglas

Känner man till ett bilfönsters egenskaper, förstår man också varför man bör laga ett fönster som har fått ett stenskott. Det kan annars tyckas som ett litet fel på ett fönster, men ett glas som har fått en sten på fönsterrutan kan mycket snabbt spricka så att hela fönstret splittras och faller av. Och faller fönstret ut, är det sedan så gott som otänkbart att köra bil utan en fönsterruta. Har man väl fått ett stenskott på bilrutan bör man genast byta ut fönstret med ett fönster som är så tjockt att det inte så lätt uppstår fler stenskott.

Anlita bilverkstad för fönsterbyte 

Det säkraste är att anlita en bilverkstad om bilen har råkat ut för ett stenskott. En del glasmästare rår inte på bilglas. Istället krävs särskilt kompetenta mekaniker som kan handskas med bilglas. I alla de fall som ett bilfönster har fått ett stenskott, rekommenderas att byta ut hela bilfönstret för säkerhetens skull. Bilförsäkringen bör täcka största delen av kostnaden för att byta bilglaset. Det kan vara bra att minnas om man tycker att bytet av bilglaset är dyrt. Har man en helskadeförsäkring på sin bil, betalar man endast för självrisken, medan resten täcks av bilförsäkringen.

Ett gammalt bilglas bör bytas ut 

Har man en gammal bilruta med gammalt glas bör man även här byta ut hela bilglaset. Ytan på bilglaset kan vara utslitet och det kan var fråga om dagar innan det går sönder. Vid minsta lilla repa kan det påverka sikten på ett negativt sätt, särskilt vid mörker. Vill man köra bilen på ett säkert sätt är det viktigt att bilglaset både är rent och nytt. De nya bilglasen är också bättre på att skydda mot solen. Man behöver inte lägga på ett mörkt solskydd för att få sikt som inte förstörs av direkt solljus. De nya solskydden är genomskinliga men med fullgott solskydd. Numera kan man få alla nyanser som man önskar på solskydd. Det finns solskyddsfilm i olika nyanser; allt från genomskinligt till mörkt solskydd. Vissa önskar ett mörkt solskydd, som samtidigt skyddar mot insyn. Då kan det vara lättare att lämna kvar saker i bilen, då en eventuell tjuv inte ser vad som skulle kunna finnas i bilen, att stjäla.

Byta bilglas går snabbt

Det tar inte lång tid att byta ut ett bilglas, om man så önskar. Då många är beroende av sin bil är det bra att veta att ett byte av bilglas inte tar särskilt lång tid att göra. Det tar ungefär en dags arbete på en bilverkstad. Då är det bara att hämta bilen dagen därpå. Bäst är också att alltid välja en auktoriserad bilverkstad när man ska byta bilglaset. Då vet man att man får tillbaka pengarna om någon skada skulle ske under tiden som bilen är på verkstaden. Statens Väg- coh Trafikforskningsinstitut har visat att man bör byta bilglaset efter cirka 8.000 mils bilkörning för att vara säker på att bilglaset inte ger en nedsatt säkerhet när man kör.

Vi är rätt val av glasmästare i Stockholm, med kompetens för att åta oss alla uppdrag.
13 Oct 2019