Glasmästare Stockholm

Experter på glaslösningar

Därför är ett glasräcke en bra idé

Som man kan se på bilden är ett glasräcke ett sätt att lätta upp inredningen som kanske annars domineras av ganska tunga material; i detta fall stenmaterial i trappan.

"Ett glasräcke är ett sätt att göra inredningen inte bara lättare, utan ett sätt att inte stänga inne (eller ute) dagsljuset. Genom att bygga balkonger, verandor och altaner med ett glasräcke ser man till att göra naturen – eller utomshusmiljön mer tillgänglig för de boende i huset. Ett glasräcke skänker helt enkelt lyx åt en inredning både ute och inne."

Användningen av glas i inredning, fasader, balkonger och verandor har verkligen vuxit. Glaset gör att man får en känsla av rymd, tillgänglighet och ger ett mer luftigt intryck. Glaset motverkar känslan av instängdhet. Det släpper in det viktiga dagsljuset och ger en frihetskänsla även  inomhus. Använder man glas utomhus får huset ett modernt och trendigt utseende – av den anledningen har glasräcken blivit så pass populära i arkitekturen. Man ser numera glasräcken på balkonger, loftgångar och verandor.

Har man en fin utsikt vill man njuta av den

Bor man vid havet vill man kunna njuta av utsikten. Då vill man ha en öppen inredning så att man verkligen ser havet inifrån huset. På samma sätt vill man säkert kunna njuta av utsikten mot havet från verandan eller balkongen. Ett glasräcke gör det möjligt att alltid få en glimt av havet.

På samma sätt är det med en utsikt som man kanske har mot skogen eller den egna trädgården. Har man en generös veranda kan ett glasräcke fungera som ett utmärkt vindskydd. Har man en omtyckt veranda vill man säkert vistas ofta på den. Då kan ett glasräcke göra det möjligt att vistas ännu mer på verandan, då glaset både släpper in ljuset och ger lä mot en kall vind. Oftast gör glas att det känns varmare, då glaset släpper in solljuset men håller den kalla vinden borta.

Glasräcken passar alla slags stilar

"Det positiva med glasräcken är bland annat det att det passar alla slags stilar. Det passar inte bara moderna hus, det är lika snyggt på funkishus, från 1950- och 60-talet, på sekelskifteshus (1800-1900), till och med på små trästugor. Det är snyggt på flerfamiljshus med varierande stilar. Alla hus blir snyggare med glasräcken."

Här kan man dock variera glasräcken med aluminiumprofiler, med tonade glas för att få till olika effekter. Man kan kombinera dem med ledlampor, belysningsslingor och vackra lyktor. Den som vill ha ett avskalat glasräcke utan profiler eller stolpar kan även få det. Med ett glasräcke uppnår man möjligheten till full utsikt men utan att tumma på säkerheten.

Särskilt viktigt är säkerheten vid balkonger, verandor och loftgångar när man har småbarn och husdjur. De förstår inte höjdskillnader och kan heller inte beräkna hur nära man bör gå på en balkong. Dessutom är de ofta så små att de kan komma genom gliporna på en balkong. Har man då ett glasräcke kan man lita på att säkerheten är tillräcklig.

Vi är rätt val av glasmästare i Stockholm, med kompetens för att åta oss alla uppdrag.
13 Apr 2019