Glasmästare Stockholm

Experter på glaslösningar

Vad kostar det att byta fönster?

Då det är dags att byta fönster, är det många saker att ta i beaktande för att fönsterbytet ska bli bra. En faktor att ta hänsyn till, är att bestämma sig för en typ av fönster. Vilken funktion på fönster är det som man behöver allra mest? Beroende på vilken funktion som är viktigast, kommer kostnaden att variera mellan de olika slags fönster som man sedan väljer. De dyraste fönster är de med stor säkerhet, såsom skottsäkra fönster som är mycket dyra att tillverka. Nu är det inte så många privatpersoner som anser sig behöva skottsäkra fönster till sitt hus, det är mest offentliga byggnader som riskerar att hamna i skottgluggen för ligister som vill skjuta med skjutvapen. Därför är de kostnaderna relativt irrelevanta för jämförelser av mellan olika fönstertyper.

Energifönster dyrast men mest kostnadseffektivt

Ska man byta fönster, bör man byta till Energifönster. De är dyrast i jämförelse men är samtidigt de slags fönster som alla kan vinna på, genom att dessa slags fönster sparar på uppvärmningsenergin. Det behövs både för den egna plånbokens och miljöns skull. Tvåglasfönster (fönster med endast två glas) kostar mellan 700-3.500 kronor, beroende på fönstertillverkare. Treglasfönster (fönster med hela tre glas och därför mer isolerade fönster) kostar mellan 2.000-5.000 kronor per fönster. Att byta till rejält isolerade fönster, med ädelgas mellan fönster som effektivt isolerar värme inne och kyla ute, kostar ganska mycket, men innebär en kostnad som i det långa loppet minskar varje år. Byter man till Energifönster, höjer man samtidigt värdet på huset för kommande försäljning.

Behöver du räkna med arbetskostnaden?

Om du behöver räkna med arbetskostnaderna för att byta fönster, bör man räkna med en kostnad på cirka 450-650 kronor per timme för en hantverkare för fönsterbytet. För många fönsterleverantörer ingår kostnaderna för byte av fönster med själva priset för varje fönster, och i de fallen behöver du inte addera kostnaderna för hantverkare. För dem, där kostnaderna inte ingår i priset, bör man räkna med att varje fönster kostar mellan 1.000-2.000 kronor för att byta ut de gamla och montera in nya. Glädjande nog, tillkommer möjligheten att dra av för Rot-avdraget så att priset för hantverkaren sänks med hälften i bästa fall, beroende på hur mycket som du har använt under året i Rot-avdraget. Ju mer som är använt, desto mindre kan du räkna med att få i Rot-avdrag, och tvärtom. 

Så kan du gå till väga

Genom att söka på nätet är det lättaste sättet att få veta både vad de olika fönstertyperna kostar och vad hantverkare kostar, som kan byta dem åt dig. Man kan googla "glasmästare Stockholm" för att få tag i någon som kan byta ut fönster, eller kan leverera dem. På så sätt får man tag i några kontaktuppgifter till sådana glasmästare i Stockholm som har annonserat ut sina tjänster eller produkter i Stockholm. När man fått några sådana kontaktuppgifter är det bäst att ta in flera offerter innan man bestämmer sig. Man kan ställa alla möjliga frågor till dem som annonserar ut sina produkter och, eller tjänster; frågor som till exempel vilka fönster som bör passa huset bäst, vad de olika fönstertyperna kostar och om hantverkartjänster ingår i priset för nya fönster.

Vi är rätt val av glasmästare i Stockholm, med kompetens för att åta oss alla uppdrag.
13 Aug 2019